Следвайте Гласове в ТелеграмРешително осъждам циничното решение на Русия да прекрати

...
Следвайте Гласове в ТелеграмРешително осъждам циничното решение на Русия да прекрати
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Осъждам циничното решение на Русия да прекрати зърнената сделка

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Решително съдя циничното решение на Русия да приключи договорката за експорт на украинско зърно през Черно море. Това написа в Туитър ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Тя отбелязва, че това съветско решение е било признато макар напъните на Организация на обединените нации и на Турция. Европейски Съюз работи за обезпечаването на сигурност на доставките от храни за уязвимите хора по света, прибавя Фон дер Лайен.

По нейните думи коридорите в Европейски Съюз за транспорт на украински аграрни артикули ще останат отворени. Фон дер Лайен показва упованието това да способства за достигането на украинския аграрни експорт до международните пазари.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел означи пред публицисти преди началото на двудневната среща ЕС-Латинска Америка в Брюксел, че договорката е изключително значима за най-уязвимите страни. Тя е част от напъните за обезпечаване на храни и торове за земеделието. Напълно поддържаме всички старания на Организация на обединените нации за продължение на съглашението, уточни той. В Туитър по-късно той написа, че съжалява за решението на Москва и упорства Организация на обединените нации да окаже напън над Русия.

Мишел добави пред публицисти, че не престават договарянията по заключителното изказване от двудневната среща ЕС-Латинска Америка поради въпроса с Украйна.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел разясни, че задачата на Европейски Съюз е изказването да съдържа това, което към този момент е гласувано в Организация на обединените нации във връзка с съветското нахлуване против Украйна. Не целим нищо повече от това, добави той.

Много скърбя за решението на Русия за зърнения кулоар, това ще сътвори доста усложнения за доста хора по света. За това решение е отговорна Русия, то е изцяло безпричинно и трансформира глада на хората в оръжие, съобщи Борел.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР